Overgangen fra barn til voksen er en overgang til en ny verden. Denne nye verden har nye rettigheder og nye forpligtelser, der langt fra altid er nedskrevet i regler. Noget handler om at kende til moral og etik. Andet handler om at kende til den moderne komplekse verden, hvor vi hele tiden mødes af noget nyt, vi ikke kender. Og nogle af disse udfordringer er lige så gamle som filosofien selv. Derfor trækker vi på filosofiens store reservoir af viden om det at være et menneske, om at blive et voksent menneske og om at få et godt liv. Det sidste kalder vi etik.
Vi er hverken forpligtet på den kristne tro (som den kirkelige konfirmation) eller på at være imod religion (som Humanistisk konfirmation), og derfor kan vi også anvende den store palet af filosofiske tanker, som f.eks. danske Søren Kierkegaard, Platon og Aristoteles, som vi giver de første introduktioner i.
Samtidig er vi bevidste om tidens store udfordringer for de unge: falske nyheder, køn, seksualitet, kritisk sans, empati og etik.
Til Filosofisk konfirmation taler vi om den verden, vi lever i, og træner dømmekraften. Vi er både ude på at styrke din navigationsevner og at øge dit kendskab til verden med velafprøvede instrumenter, som vi finder i den klassiske filosofi, den store litteratur, de store fortællinger og myter – som vi omsætter til vores liv i dag.
Enhver må leve sin egen overgang til at vi blive voksen, men vi kan forberede os sammen i et fællesskab i et samspil med andre. Dannelsen til et voksent menneske foregår i et fællesskab og vi gør vores bedste for, at du sammen med nye (og måske gamle) venner kan finde dig selv til Filosofisk konfirmation.
Overgange bør markeres med et ritual. Vores kultur er fattig på ritualer, men de betyder noget, ikke bare for at overbevise sig selv, men også for at kunne træde ind i det nye. Derfor gør vi et stort nummer ud af konfirmationsritualet til Filosofisk konfirmation, hvor man bekræfter det man gerne vil stå ved, og hvor man kan invitere sin familie og venner med til en festlig begivenhed.