filosofiskkonfirmation.dk

Hvad er Filosofisk konfirmation?

Filosofisk konfirmation er for unge, der ønsker at blive konfirmeret uden om kirken, men med respekt for troende, myter og religion. Vi lægger vægt på at indvie dig i den europæiske tradition for at blive voksen på en god måde og markere denne overgang med en højtidelig ceremoni.

Vi adskiller os fra den kirkelige konfirmation ved ikke at være forpligtet på tro, kristendom eller bibel, og fra den humanistiske konfirmation ved ikke at være anti-religiøs (sekulær). Vores undervisere er uddannede filosoffer og vi bygger på en 2500 år lang tradition for refleksion over hvordan man bliver et godt voksent menneske og får et godt liv.

 

At markere at blive voksen

Vores kultur har ikke mange ceremonier tilbage (dåben, brylluppet, begravelsen). Men det er vigtigt med ritualer, når man skal passere over tærskler. Ligesom hængebroen har et gelænder, så er markeringer, der er større end en selv også noget, man kan støtte sig til. Det er vigtigt at holde fast i noget, når man går fra et barns rettigheder og pligter til en voksens rettigheder og pligter. Det hjælper vi dig til at kunne forstå og træde ind i til Filosofisk konfirmation.

Omfang

Den filosofiske konfirmationsforberedelse ligger fordelt hen over enten seks weekenddage eller tolv hverdage. Man kan vælge at gå til forberedelse seks lørdage (kl.13-18), seks søndage (kl.13-18) eller tolv mandag (kl.18-20.30). Er der en dag, man ikke kan komme eller bliver syg, kan man få lov til at følge de andre hold.

Derudover vil der en formiddag i foråret være en ceremoni med selve den filosofiske konfirmation, hvor jeres forældre og venner også kan komme.

Undervisningen og konfirmationen foregår både i Aarhus og i København, og du skal vælge et af stederne, når du tilmelder dig, ligesom du skal vælge en forberedelsesdag. Forberedelsesdagen kan du lave om senere, ligesom du også kan angive, hvis I er flere, der gerne vil gå sammen.

Hvad er Filosofisk konfirmation?
Hvorfor Filosofisk konfirmation?
Idegrundlag
Hvem kan gå til Filosofisk konfirmation?
Hvem er vi?